Borrelgerecht. 4 personen. Bereiden 25 min.
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 2 rode paprika’s
- 1 el olijfolie
- 225 g chorizoworst, verkruimeld
- 100 g jalapeño pepers (pot), uitgelekt
- 225 g Beemster Belegen, geraspt
- 225 g mozzarella
- 50 g verse koriander, fijn gehakt
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de ui en paprika’s in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, chorizoworst, jalapeño pepers en de helft van de paprika 5-7 min., of totdat de chorizo goudbruin is en de ui en paprika zacht zijn.
- Verdeel de helft van de Beemster Belegen en de helft van de mozzarella over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de chorizo, ui en paprika mix er over en bestrooi met de overgebleven kaas.
- Bak 15 min. in de oven, of totdat de kaas is gesmolten en bubbelt. Bestrooi met de rest van de rode paprika en de koriander.
Serveertip
Deze dip is lekker met tortillachips. Probeer het ook zeker eens met groenten en knapperig geroosterd brood.