Lunchgerecht. 4 personen. Bereiden 1 uur + 1 uur wachttijd
Ingrediënten
- 300 g patent tarwebloem (+ extra om te bestuiven)
- ½ zakje instant gist (à 7 g)
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen nootmuskaat
- 200 g crème fraîche
- 100 g Beemster Jong Belegen
- 1 grote witte ui
- 4 eieren
- 10 g verse bieslook
- 15 g platte peterselie
Keukenspullen
- vershoudfolie
- bakpapier
Bereiden
- Meng in een kom de bloem met de gist en het zout. Roer 180 ml lauwwarm water erdoor en kneed alles tot een soep en uiteindelijk tot een elastisch deeg. Dit duurt ca. 10 min.
- Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de nootmuskaat door de crème fraîche. Rasp de kaas. Snijd de ui in dunne ringen.
- Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een langwerpige lap van een ½ cm dik ter grootte van de bakplaat (ca. 45 x 37 cm) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met de crème fraîche. Verdeel daar de kaas en de uien over. Bak de flammkuchen 10 min. onder het midden van de oven. Neem uit de oven en breek de eitjes erboven. Bestrooi met peper en zout en bak nog 6-7 min. in het midden van de oven.
- Snijd de bieslook en peterselie fijn. Neem de flammkuchen uit de oven en bestrooi met de kruiden. Serveer direct.