Nagerecht. 12 personen. Bereiden 25 min + 5 uur wachttijd
Ingrediënten
- 350 g studentenhaver met rozijnen
- 250 g Beemster Extra Belegen
- 250 g ricotta
- 200 g roomkaas naturel
- 50 g bloem
- 4 eieren
- 2 tl uienpoeder
- 15 g platte peterselie
- 200 g gekookte babybietjes
- 100 g witte druiven
- 100 g walnoten
- 10 g tuinkers
Keukenspullen
- keukenmachine
- springvorm (Ø 24 cm)
- bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe de studentenhaver in de keukenmachine en maal tot het een substantie heeft die aan elkaar blijft plakken, dit duurt 2-3 min. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, laat de randen oversteken en klem deze vervolgens vast met de rand van de springvorm. Verdeel het studentenhaverdeeg in een gelijkmatige laag over de bodem.
- Rasp de kaas fijn (eventueel met behulp van de keukenmachine) en doe in een ruime kom, samen met de ricotta, roomkaas, bloem, eieren en uienpoeder. Mix met een mixer tot een glad mengsel. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Schenk het mengsel in de springvorm. Bak de cheesecake 1 uur en 15 min. in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen, dit duurt ca. 4 uur.
- Halveer de babybietjes en verdeel ze samen met de witte druiven en walnoten over de cheesecake. Knip de tuinkers in plukjes over de cheesecake en serveer.