Rosbiefsalade met kaascroutons

Hoofdgerecht. 1 persoon. Bereiden 15 min. + 20 min. oventijd

Ingrediënten

  • 200 g pompoenstukjes
  • 1 el olijfolie
  • 40 g Beemster X-O-
  • 1 snee wit vloerbrood
  • 30 g rucola slamelange
  • 4 plakjes rosbief
  • ½ el Crema di Balsamico

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoenblokjes met de helft van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in de oven tot de pompoen zacht is.
  2. Rasp ondertussen de kaas en scheur het brood in stukjes. Meng met de rest van de olie, kaas en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg na 10 min. de kaascroutons naast de pompoenblokjes op de bakplaat en bak nog 10 min. Neem uit de oven.
  3. Meng de sla met de pompoen. Scheur de rosbief en verdeel samen met de kaascroutons over de groenten. Besprenkel met de Crema di Balsamico en breng op smaak met peper en eventueel zout.