Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 15 min.
Ingrediënten
- 1/2 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 300 g gewassen verse spinazie
- 4 meergranentortilla’s
- 4 plakken Beemster Geitenkaas
- 50 g walnoten
- 25 g Griekse kalamataolijven
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok. Voeg eerst de knoflook en daarna meteen de spinazie toe. Roerbak 2-3 min. en schep in een zeef. Duw het vocht eruit door met de bolle kant van een lepel op de spinazie te duwen.
- Leg op 2 meergranentortilla’s een plak geitenkaas. Verdeel de spinazie erover. Hak de walnoten grof en snijd de olijven iets kleiner. Verdeel over de spinazie. Leg op de vulling nog een plak geitenkaas en leg er de overige 2 tortilla’s op.
- Leg de quesadilla’s elk in een koekenpan en bak op laag vuur 7-8 min. Keer halverwege, eventueel met behulp van een bord. Neem uit de pan als ze goudbruin zijn en de kaas is gesmolten. Snijd in punten.
Bereidingstip
Kan ook met Beemster Jong of Beemster Belegen.
Serveertip
Serveer de quesadilla met een snelle salade van 1/2 in plakken gesneden komkommer, 2 in plakken gesneden tomaten, een fijngesnipperd sjalotje, wat olijven en witte kaasblokjes. Maak af met een scheut goede olijfolie en wat rode wijnazijn.