Borrelgerecht. 2 personen. Bereiden 40 min.
Ingrediƫnten
- 150 g Beemster X-O, in blokjes
- 1 klein bakje mosterd
- 2 plakken Beemster Geitenkaas op 8 toastjes
- 100 g gemengde noten
- 50 g zilveruitjes
- 50 g cornichons
- 500 g rode uien (voor de uienchutney)
- 1 el olijfolie (voor de uienchutney)
- 1 laurierblad (voor de uienchutney)
- 1 tl korianderzaad (voor de uienchutney)
- 3 el rodewijnazijn (voor de uienchutney)
- 1 el lichte basterdsuiker (voor de uienchutney)
Bereiden
- Pel de uien, halveer ze en snijd in halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uien met het laurierblad en korianderzaad op laag vuur ca. 25 min. tot de uien gekaramelliseerd zijn. Roer regelmatig.
- Plaats ondertussen de 6 andere producten alvast op een borrelplank.
- Voeg de azijn en suiker toe aan de uien en verhit nog 5 min. Breng de chutney op smaak met peper en zout. Verwijder de laurier en doe de chutney in een goed schoongemaakt (jam)potje. Laat afkoelen. De chutney die je over hebt, kun je afgesloten in de koelkast bewaren.