Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 60 min.
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 1 el olijfolie
- 600 g verse spinazie
- 400 g zoete aardappelen
- 750 g trostomaten
- 2 takjes rozemarijn
- Stukje van ca. 150 g Beemster Extra Oud
- 250 g ricotto
- 8 verse lasagnevellen
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Ovenschaal 20 x 30 cm (ingevet)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan, bak de knoflook en spinazie ca. 5 min. op middelhoog vuur of totdat de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de spinazie in een vergiet en laat uitlekken en druk wat van het vocht eruit met de achterkant van een lepel.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd in de keukenmachine in dunne plakken. Snijd de tomaten in plakken van ½ cm.
- Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Rasp de kaas. Meng de rozemarijn, kaas en ricotta door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel achtereenvolgens de helft van de lasagnevellen, tomaten, aardappelen, spinazie en de helft van het ricottamengsel over de ovenschaal. Herhaal met de rest en verdeel de rest van het kaasmengsel in dotjes erover.
- Bak in het midden van de oven in 40-45 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie.
Bereidingstip
Heb je geen keukenmachine? Je kunt de aardappelen ook met de hand snijden. Snijd de aardappelen dan in zo dun mogelijke plakken.