Quiche met spinazie en lekker veel Beemster Oud

Hoofdgerecht. 8 personen. Bereiden 20 min. + 40 min. oventijd

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 300 g gesneden spinazie (diepvries)
  • Stukje van ca. 250 g Beemster Oud
  • 6 plakken bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
  • 8 cherrytomaten
  • 200 g crème fraîche
  • 3 eieren

Keukenspullen

  1. Rasp
  2. Quichevorm (ø26 cm, ingevet)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Schep de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken. Druk er met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Laat afkoelen.
  3. Rasp de kaas. Snoepen tussendoor mag!
  4. Bedek de quichevorm met het bladerdeeg. Halveer de tomaten. Meng in een kom ⅔ van de kaas met de crème fraîche, spinazie, eieren en wat peper en zout. Giet het mengsel in de quichevorm. Bestrooi met de rest van de kaas en verdeel de tomaten met de snijkant naar boven erover.
  5. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min goudbruin en gaar.

Bereidingstip

Kan ook met Beemster Extra Belegen.