Ontbijtgerecht. 10 stuks. Bereiden 10 min. + wachten 30 min. + 20-25 min. oventijd.
Ingrediënten
- 170 g bloem
- 170 g volkorenmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baksoda
- 1 tl zout
- 1/2 tl suiker
- 120 g koude roomboter, in stukjes
- 240 ml karnemelk
- 75 g Beemster Oud 48+
- 1 ei
Keukenspullen
- Glas of stekertje van ca. 7 cm
- Bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 190C. Bedek de bakplaat met bakpapier. Meng de bloem, het volkorenmeel, de bakpoeder, baksoda, zout, suiker en de gesneden roomboter in een kom met je vingers snel tot een fijn kruimelig deegje. Roer de karnemelk erdoor.
- Rasp de kaas fijn en meng 50 g door het deeg. Maak op het met bloem bestoven werkblad een lap deeg van 2 cm dik. Steek met een stekertje of glas van ca. 8 biscuits uit.
- Maak van de deegrestjes opnieuw een plak van 2 cm dik en steek nog 2 rondjes uit.
Leg alle biscuits op de bakplaat. - Klop het ei los en bestrijk de biscuits met ei. Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven.