American pancakes met Beemster Belegen en bacon

Lunchgerecht. 4 personen. Bereiden 25 min.

Ingrediënten

  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl baksoda
  • Mespunt zout
  • 1 ei
  • 75 ml karnemelk
  • 100 g Beemster Belegen 48+
  • 11/2 el zonnebloemolie
  • 50 g bacon
  • 25 ml maple syrup

Keukenspullen

  • Keukenpapier

Bereiden

  1. Doe het bakmeel met de baksoda en het zout in een kom. Roer met een garde het ei erdoor en voeg vervolgens geleidelijk al roerend de karnemelk toe. Rasp de kaas grof en roer door het beslag.
  2. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak de bacon in ca. 4 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier. Verhit een ½ el olie in de koekenpan op middelhoog vuur en schep hierin 4 hoopjes van de helft van het beslag. Draai ze na ca. 3 minuten om als de onderkant bruin is, zet het vuur laag en bak de andere kant 3 minuten. Verdeel de bacon erover en serveer met maple syrup.