Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min.
Ingrediënten
- 1 el garam masala
- 200 g 3-kleuren quinoa
- 4 eieren
- 2 avocado’s
- 200 g gekookte bietjes
- 1 el crema die balsamico
- 1 limoen, schoongeboend
- 3 el olijfolie
- 100 g babyspinazie
- 6 plakken Beemster Jong Belegen 30+
- 200 g hummus rode biet
- 50 g gezouten pecannoten
Bereiden
- Breng 1 liter water met een ½ tl zout en de garam masala aan de kook. Voeg de quinoa toe, laat 10 minuten op laag vuur zachtjes koken en giet af.
- Kook de eieren 5 minuten zodat het wit hard is en het geel nog grotendeels zacht. Laat schrikken onder koud stromend water.
- Halveer de avocado’s, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd de helften in plakjes.
- Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Meng met de crema di balsamico.
- Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met 2 el olijfolie en meng door de quinoa.
- Verhit de rest van de olijfolie in de wok en roerbak de spinazie 30 seconden, zodat hij net begint te slinken.
- Halveer de plakjes Beemster en rol ze op. Pel de eieren en halveer ze. Verdeel quinoa, spinazie, kaasrolletjes, bietjes en avocado in compartimenten over 4 kommen. Verdeel de hummus over het midden van de kommen, leg het gehalveerde ei ernaast en bestrooi met de grofgehakte noten.