Buddhabowl met quinoa, bietjes, spinazie en Beemster Jong Belegen 30+

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min.

Ingrediënten

  • 1 el garam masala
  • 200 g 3-kleuren quinoa
  • 4 eieren
  • 2 avocado’s
  • 200 g gekookte bietjes
  • 1 el crema die balsamico
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 3 el olijfolie
  • 100 g babyspinazie
  • 6 plakken Beemster Jong Belegen 30+
  • 200 g hummus rode biet
  • 50 g gezouten pecannoten

Bereiden

  1. Breng 1 liter water met een ½ tl zout en de garam masala aan de kook. Voeg de quinoa toe, laat 10 minuten op laag vuur zachtjes koken en giet af.
  2. Kook de eieren 5 minuten zodat het wit hard is en het geel nog grotendeels zacht. Laat schrikken onder koud stromend water.
  3. Halveer de avocado’s, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd de helften in plakjes.
  4. Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Meng met de crema di balsamico.
  5. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met 2 el olijfolie en meng door de quinoa.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in de wok en roerbak de spinazie 30 seconden, zodat hij net begint te slinken.
  7. Halveer de plakjes Beemster en rol ze op. Pel de eieren en halveer ze. Verdeel quinoa, spinazie, kaasrolletjes, bietjes en avocado in compartimenten over 4 kommen. Verdeel de hummus over het midden van de kommen, leg het gehalveerde ei ernaast en bestrooi met de grofgehakte noten.