Traditionele bereiding
Beemster kaas is een typisch streekproduct. Al meer dan honderd jaar werken wij samen met onze eigen melkveehouders en hun koeien aan de lekkerste kaas van Nederland. Beemster kaas wordt dan ook gemaakt van 100% Noord-Hollandse weidemelk en vegetarisch stremsel.
In onze gloednieuwe kaasmakerij maken wij onze kazen op ambachtelijke wijze. Dat klinkt gek he? Het zit zo: al werken onze kaasmakers met de modernste technieken, ze kiezen er wel bewust voor om de kazen op ambachtelijke wijze te blijven maken. Zo roeren ze er de wrongel nog met de hand. Het kost op deze manier meer tijd maar dat nemen we voor lief. We doen er graag alles aan om de lekkerste kaas te maken, want echte kaas komt uit de Beemster.
Natuurlijke rijping
Bij Beemster bereiden we de kazen volgens een geheim recept. Het belangrijkste ingrediënt? Geduld! Kaas maken is saai. Het is vooral heel veel wachten. Voor een beetje oud minstens 10 maanden. Het kan wel sneller, maar daar wordt de kaas minder lekker van. Door natuurlijke rijping op onbehandelde houten planken komt de smaak het beste tot zijn recht.