Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min. + 35 min. oventijd
Ingrediënten
- 400 g Beemster Jong Belegen
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g bloem
- 125 ml witte wijn
- 300 ml volle melk
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1 kleine bloemkool
- 1 paprika
- 250 g geschrapte worteltjes
- 250 g cherrytomaten
- 1 (stok)brood
Bereiden
- Rasp de kaas grof. Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe. Bak het mengsel al roerend 2 min. Voeg dan de witte wijn en volle melk toe en breng al roerend aan de kook en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat. Draai het vuur laag. Voeg in een keer de kaas toe en laat de kaas al roerend met een houten lepel smelten. Breng de kaasfondue op smaak met de nootmuskaat en wat peper.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en leg op een mooie schaal. Snijd de paprika in repen en leg ook op een schaal. Leg er de geschrapte worteltjes en cherrytomaten bij. Snijd het brood in plakjes en doe in een schaal.
- Doe de kaasfondue eventueel in een kaasfonduepan en zet op een warmhouder. Serveer met de groenten en het brood.
Ook lekker: kook wat (biologische) pasta, bijvoorbeeld fusilli, om te dippen in de kaasfondue.