Borrelgerecht. 8 personen. Bereiden 30 min.
Ingrediënten
- 1 Ciabatta
- 4 plakken Beemster Belegen
- 3 takjes Rozemarijn
- 2 plakken Beemster Geitenkaas
- 8 toastjes
- 150 g Beemster X-O, in blokjes
- 1 klein bakje mosterd
- 100 g gemengde noten
- 50 g zilveruitjes
- 50 g cornichons
- 1 bakje uienchutney
- 150 g Beemster Belegen, in blokjes
- 100 g parmaham
- 150 g snoeptomaatjes
- 150 g snoeppaprika’s
- 150 g Beemster Komijn, in blokjes
- 250 g blauwe druiven
- 300 g snoepkomkommers
- 100 g radijsjes
- 300 g gekleurde mini-wortels
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ciabatta om de 3 cm in de breedte in (niet helemaal door) en daarna om de 3 cm in de lengte zodat er een ruitpatroon ontstaat.
- Snijd de plakken Beemster Belegen in de lengte in repen. Steek de repen kaas in de inkepingen in het brood. Pluk de naaldjes van de rozemarijn en steek ze her en der in de inkepingen.
- Bak het brood ca. 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is. Verdeel ondertussen de 2 plakken Beemster Geitenkaas over de 8 toastjes.
- Plaats ondertussen alle andere ingrediënten en blokjes kaas op de plank. Serveer met het brood.
Serveertip
Breid de plank uit met:
- 150 g medjoul dadels
- 100 g groene olijven
- 1 droge worst in plakjes