Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 4o min.
Ingrediënten
- 150 g Beemster Jong
- 2 venkelknollen
- 10 g verse dille
- 250 g mini penne
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 150 g warmgerookte zalmflakes
- 1 tl venkelzaad
Keukenspullen
- Ovenschaal 20 x 30 cm
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de kaas, snijd de venkelknollen in stukjes van 1 cm en snijd de dille fijn.
- Kook de pasta in een ruime pan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg in de laatste minuut de venkel toe.
- Smelt ondertussen de boter in een hapjespan en voeg de bloem toe als de boter gesmolten is. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke bechamelsaus. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta en venkel af en meng met ongeveer ⅔ van de kaas, ¾ van de dille, de bechamelsaus, de zalm en het venkelzaad. Schep in een grote ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van de dille.