Borrelgerecht. 4-6 pers. Bereiden 30 min. + 1 uur wachttijd.
Ingrediënten
- 250 g rode pitloze druiven
- 10 g rozemarijn
- 1 el rodewijnazijn
- 5 el milde olijfolie
- 200 g rode uien
- ½ tl mosterdzaad
- ½ tl venkelzaad
- ½ tl korianderzaad
- 100 g vijgenjam
- 100 g Beemster Royaal Grand Cru
- 100 g Beemster X-O-
- 100 g Beemster Aged
- 150 g kaassalade (zie recept: zelfgemaakte kaassalade met Beemster Royaal Grand Cru)
Keukenspullen
- Ovenschaal
- Grote houten plank
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ° Doe de tros druiven in een ovenschaal en steek de takjes rozemarijn ertussen. Besprenkel met de azijn en 3 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de druiven ca. 15 min. in de oven, haal ze eruit en laat 30 min. afkoelen.
- Snijd ondertussen de rode uien in dunne halve ringen. Verhit de rest van de olie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui 5 min. Voeg het mosterd-, venkel- en korianderzaad toe en breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout. Bak nog 3 minuten, roer regelmatig. Schep de vijgenjam erdoor en kook nog 3 min. mee. Voeg als de chutney te dik is een scheutje water toe. Zet het vuur uit en laat in een kom afkoelen tot kamertemperatuur, dit duurt ca. 1 uur.
- Snijd de Beemster Royaal Grand Cru in blokjes van 2 cm, breek de Beemster X-O- in grove stukken en snijd de Beemster Aged op in dikke plakken.
Nog meer recepten om te genieten van kaas? Ga dan naar de receptpagina.