Gegrilde maaltijdsalade met Beemster Oud Flakes  

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 20 min.

Ingrediënten

  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • ½ tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 1 groene paprika
  • ½ courgette
  • 1 kropje babyromaine
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl tabasco chipotle
  • 80 g Beemster Flakes Oud

Keukenspullen

  • grillpan
  • aluminiumfolie

Bereiden

  1. Meng het komijnzaad en de gerookte-paprikapoeder met de olijfolie en meng door de kipfilethaasjes. Bestrooi met peper en zout.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipfilethaasjes in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van 2 cm breed. Snijd de courgette in plakken van een ½ cm dik. Snijd de sla in de lengte in 4 parten, laat de steel zitten.
  4. Neem de kip uit de grillpan en houd warm onder aluminiumfolie. Gril de groente in delen 4 min. op de grill. Keer halverwege.
  5. Meng de mayonaise en tabasco met 1 tl water tot een dressing. Verdeel eerst de sla en vervolgens de groenten en kipfilet over 2 borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de kaas.