Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 35 min.
Ingrediënten
- Ca. 600 g varkenshaas (2 stuks)
- 15 g platte peterselie
- 25 g bieslook
- 2 el groene dragonmosterd
- 100 g gerookte achterham
- 100 g Beemster Belegen 48+
- 30 g boter
- 100 g ensalada mixta (landkers, snijbiet en rode bladsla)
- 2 el crema di balsamico
- 1 el olijfolie
- 4 verse vijgen
- 150 g bramen
Keukenspullen
- Vershoudfolie
- Keukentouw
Bereiden
- Snijd het midden van de varkenshaasjes over de hele lengte met een scherp mes tot ⅔ in. Klap helemaal open en leg op een snijplank. Leg er een stuk vershoudfolie op en sla het vlees met de bodem van een koekenpan plat, tot het ca. een ½ cm dik is.
Verwijder de folie. - Hak de peterselie en de bieslook heel fijn en meng met de mosterd. Verdeel over de varkenshaas en verdeel vervolgens de ham erover. Schaaf de kaas in plakjes en verdeel over de ham. Laat aan de bovenkant 3 cm van de rand onbedekt, zodat je de vulling bij het oprollen er niet uit duwt.
- Rol de varkenshaasjes in de lengte zo strak mogelijk op en wikkel om elk rolletje een stuk keukentouw. Knoop de uiteinden van het touw aan elkaar vast.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom op hoog vuur goudbruin. Zet het vuur laag en laat in ca. 15 minuten gaar worden. Verwijder de touwtjes en snijd de varkenshaasjes in schuine plakken.
- Verdeel ondertussen de sla over een lage schaal. Besprenkel met de crema di balsamico en de olijfolie.
- Snijd de vijgen in vieren. Verdeel de vijgen en de bramen over de salade en serveer bij de varkenshaasjes. Lekker met aardappeltjes uit de oven.