Borrelgerecht. 8 personen. Bereiden 30 min. + 20 min. oventijd
Ingrediënten
- 50 g roomboter
- 150 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 takjes rozemarijn
- 200 g Beemster Oud 48+
- 60 g studentenhaver
- 150 ml melk
- 1 ei
- 2 el ahornsiroop
- 2 el arachideolie
Keukenspullen
- ovenvaste braadpan 24 cm doorsnede
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter en laat iets afkoelen.
- Zeef ondertussen de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout boven een kom. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en snijd fijn. Snijd de kaas in stukjes van ca. 1 cm. Meng de gesneden rozemarijn, kaas en studentenhaver erdoor.
- Klop de melk met het ei en ahornsiroop los. Roer de boter erdoor. Spatel voorzichtig door het droge mengsel.
- Verhit de olie in de braadpan tot deze goed heet is. Schep voorzichtig het beslag erin en leg het takje rozemarijn erin.
- Bak het brood in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Het brood is gaar als je in het midden drukt en het licht terugveert.
- Neem uit de pan en op een rek in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Bereidingstip
Je kunt de Beemster Oud 48+ ook vervangen door Beemster Belegen 48+.
Benieuwd naar onze andere recepten? Kijk dan hier.