Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 60 min.
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 600 g paddenstoelenmix voor pasta
- 75 g roomboter
- 1 el truffeltapenade
- 150 g Beemster Extra Oud 48+
- 1 pakje wonton velletjes van 11×11 cm, ontdooid
- 10 g salieblaadjes
Keukenspullen
- Keukenpapier
- Keukenmachine
Bereiden
- Snipper de sjalotjes fijn. Veeg de paddenstoelen indien nodig schoon met keukenpapier en snijd in kleine stukjes.
- Verhit 10 g roomboter in een grote koekenpan en fruit hierin de helft van de sjalot op laag vuur 2 minuten. Zet het vuur middelhoog en bak de helft van de paddenstoelen 5 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Haal uit de pan en herhaal met de rest van de sjalot en de paddenstoelen.
- Maal de paddenstoelen tot een grof mengsel in de keukenmachine. Laat iets afkoelen. Voeg de truffeltapenade toe. Rasp de kaas en meng de helft door de paddenstoelen.
- Snijd de wontonvelletjes in doormidden. Leg in het midden van de onderste helft van elk gehalveerd wontonvelletje een theelepel paddenstoelenvulling. Maak het deeg rondom de vulling nat met een bakkwast met water. Vouw de bovenste helft van het wontonvel over de vulling en druk voorzichtig met je vingers de lucht eruit. Druk het deeg rondom de vulling met je vingers goed op elkaar, zodat het blijft plakken.
- Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de ravioli in 2- 3 delen in 2 minuten gaar. Schep met een schuimspaan uit de pan in voorverwarmde borden. Laat goed uitlekken.
- Snijd ondertussen de salie in fijne reepjes en verwarm op laag vuur met de rest van de boter. Schenk de salieboter over de ravioli en bestrooi met de rest van de kaas.