Borrelgerecht. 4 personen. Bereiden 40 min.
Ingrediënten
- 125 g Beemster Belegen
- 1 blik supercroissantdeeg
- 2 el tomatenpuree
- een paar takjes verse Italiaanse kruiden
Keukenspullen
- brownievorm (18 x 28 cm, ingevet)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de kaas.
- Haal het croissantdeeg uit het blik en vouw de lap deeg over de breedte dubbel. Rol uit tot een lap van ca. 25 x 35 cm. Bestrijk het deeg met de tomatenpuree. Laat 3 cm van 1 lange rand deeg vrij van saus. Bestrooi het deeg met 100 g geraspte kaas. Haal de blaadjes van de takjes kruiden en hak de blaadjes fijn. Bestrooi het deeg ermee.
- Rol het deeg op richting de lange rand zonder saus. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en leg de stukken in 2 rijen van 4 stuks in de browniebakvorm. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de pizzabroodjes in 20-25 min. bruin en gaar in het midden van de oven.
Instagram-tip:
Everybody <3 pizza, dus deze supersnelle pizzabuns móeten wel like-kanonnen zijn op Instagram. Leg de buns op een mooie schaal en kies voor een foto waarop de gesmolten kaas goed te zien is, daar krijgt iedereen trek van.