Lunchgerecht. 1 persoon. Bereiden 15 min.
Ingrediënten
- 1/4 bos snijbiet
- 1 el olijfolie
- 1 tl fijngehakte knoflook
- 2 sneden rustiek zuurdesem brood
- 1 el boter op kamertemperatuur
- 65 g geroosterde paprika’s (pot), in reepjes gesneden
- 1 plak Beemster Oud
Keukenspullen
- Contactgrill (optioneel)
Bereiden
- Verwijder het dikke uiteinde van de stelen snijbiet. Snijd de snijbiet in stukjes van 2,5 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden, tot het gaat geuren. Voeg vervolgens de snijbiet toe en bak tot deze zacht is, +- 5 min.
- Bestrijk de sneden brood aan één kant met de zachte boter. Leg 1 snee brood, met de beboterde kant onder, op een snijplank of schoon werkvlak. Beleg met de snijbiet en de geroosterde rode paprika. Leg de plak Beemster Oud er op. Plaats de andere snee brood op de belegde kant, ook met de beboterde kant naar boven.
- Plaats het geheel in een contactgrill of koekenpan en bak gedurende 2 min., of tot de kaas gesmolten en het brood geroosterd is. Keer, als je een koekenpan gebruikt, de panini een keer om, zodat de andere kant ook knapperig wordt.
- Haal uit de pan en snijd schuin doormidden. Eet smakelijk!