Lunchgerecht. 2 pers. Bereiden 20 min.
Ingrediënten
- 125 g kastanjechampignons
- 1 teen knoflook
- 3 g tijm
- 1 el milde olijfolie
- 4 sneetjes speltbrood, gesneden
- 2 el roomboter (op kamertemperatuur)
- 6 plakken Beemster Belegen
Keukenspullen
- Bakpapier
Bereiden
- Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes, de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen met de knoflook en tijm in 8 min. lichtbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep uit de pan.
- Besmeer één kant van de sneetjes brood met een dun laagje boter en leg met de boter naar beneden naast elkaar op de snijplank. Leg op 2 broodjes 3 halve plakken kaas, verdeel daarover de paddenstoelen en leg daarop weer 3 halve plakjes kaas. Leg daarop de rest van het brood, met de boter aan de buitenkant.
- Verwarm de koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en leg er 1 tosti in. Leg daarop een stuk bakpapier en daarop een zware koekenpan, om de tosti plat te drukken, bak 3 min.
- Haal de pan en het bakpapier van de tosti af, keer om en leg het bakpapier en de pan weer terug, bak ook deze kant 3 min. Herhaal dit (vanaf stap 3) met de andere tosti.
Serveertip
Lekker met truffelmayonaise.
Nog meer recepten om te genieten van kaas? Ga dan naar de receptpagina.